Mutlu Bebeklerin Cimcime Anneleri

21 Nisan 2013 Pazar

ITALYA / BOLOGNA Gezimizden minik notlar..


Geçen sene bu zamanlar yazdığım  ama tembellikte yayınlamadığım İtalya Gezimizin notlarını artık paylaşmalıyım.. O zamanlar İpek'ime hamileymişim şimdi ise miniğim 5. ayının içinde. işte İtalya gezimisin ilk duraği BOLOGNA

2012 Nisanın ilk haftasında bir İtalya Gezisi yaptık eşimle.
Öyle Tur'la falan değil, kendi kafamıza göre hem iş hem gezi şeklinde yorucu ama gayet güzel bir gezi oldu..
Aslında eşimin işi Bologna  gidiş - dönüşü ile nihayete erecekti taa ki ben peşine takılana kadar :) orayı da görsek mi buraya da gitsek mi yedim bitirdim başının etini.. sonuçta , Bologna, Venedik, Milano 'yu görüp de geldik fena mı :)

Evet başlıyorum ;
Öncelikle aslında biz Bolognadan gidip yine dönüşü Bolognadan yapacaktık aradaki günlerde de Venedik ve Milano 'ya uğrayacaktık yanlız, uçak biletleri tahminimizden pahalı olunca Venedik gidiş - dönüş olarak ayarladık gezimizi. İstanbuldan doğruca Venedik'e uçtuk.. Marco Polo havaalanından doğruca Mestre Tren istasyonuna giden otobüs için bilet aldık. Bu arada neye binerseniz binin aldığınız tüm biletleri okutmanız gerekiyor. Sakın okutmadan ulaşım aracına binmeyin çünkü cezası var. Tren veya otobüs hiç farketmez aklınızda olsun..

Beklenen trenimiz geldi, bindik bir güzel :) 2 saatte , tıngır mıngır vardık Bologna'ya. Bologna Çok güzel bir şehir..Bolognayı baştan sona gezmek için bence sacede 1 gün yeterli.. Otelimizi Şehrin merkezine 5 dk yürüme mesafesinde bir bölgeden tercih ettik. Tren istasyonuna da yakındı..Bunun için http://www.booking.com/ 'a gerçekten teşekkürler.. Ayarladığımız bütün oteller temiz , merkezde ve uygun fiyatlıydı..

Bologna da en öne çıkan özellik nedir derseniz, Yamuk kuleleri ve Piazza Maggiore’de ki cıbıldak Neptün Çeşmesi.. Zaten Şehrin merkezi Piazza Maggiore  çok ufak bir alana sahip, bu alanda bahsettiğim Neptün Çeşmesi, Muhteşem ;  San Petronio bazilikası yanında da Meclis binası mevcut.

Gitmeden önce , Bologna'da Türk Restorantı diye aratmıştım  internetten ve karşıma biyer çıkmıştı. Bende adresini falan yanıma aldım.. Gittiğiniz de mutlaka uğrayın. Sahibi Ordu'lu şirin bir amca.. Eşi ve 2 oğlu ile dükkanlarını çekip çeviriyorlar, Ev yemekleri var ama Döneri hepsinden güzel. Birde benim gibi domuz eti yemiyorsanız gönül rahatlığı ile karnınızı doyurabilirsiniz..
Adresi: TURKISH DELIGHT - Via İrnerio 18 a-b Bologna

Gel gelelim, Bologna bir üniversite şehri olduğu için haliyle heryer Öğrenci dolu.. Ama üniversite şehri olması Pahalı olmasını değiştirmiyor ne yazık ki.. Oldukça pahalı bir ülke olan İtalya'ya giderken cebiniz dolu olsun :) neresine giderseniz gidin herşey oldukça tuzlu çünkü..Acıdım öğrencilere ne yalan söyliyim..

Bologna 'da da alışveriş yapılabilecek ünlü markaların bulunduğu pasajlar var.. Ama dediğim gibi çok pahalı.. sorsanız değermi, Vallahi değmez.. Türkiyeden alın daha iyi..

Neptün Çeşmesinin hemen çaprazında, şehir turu yapabileceğiniz City Tur'lar mevcut..
dilerseniz onlarla bütün gün gezebilirsiniz..
Neptün 'ün yine çaprazında kalan Palazzo del Podesta ise çok ilginç.. Bir arkadaşınızla gidin, çapraz olarak Kemerin altında durun. ve birşeyler fısıldayın .. Sizin bile zor duyduğunuz fısıltınız çapraz kemerin altındaki kişinin kulağına öyle net gidiyor ki.. inanamadım.. çok güzel ve eğlenceli geldi..
Deneyiniz :)

Ama ama ama , Bologna 'ya gidip o deli dondurmadan yemeden dönen olursa affedemem..
Hayatımda ben böyle güzel bir dondurma yemedim.. ye-me-dim..
Yamuk Kulelerin hemen altında küçük bir dükkan büyük bir lezzet..

''Gelateria Gianni''
Adresi : Via San Vitale, 2  Bologna

Birde size bir adres daha veriyim dondurmacı için, Neptün çeşmesini tam arkanıza alın, caddenin solundan kemerlerin altından  yürüyün Calzedonia 'nin sokağından içeri girin 50-60 metre sonra Palace Oteli'in yanında minicik bir dükkanları daha var...

O kadar gittin Makarna , Pizza yemedin mi diyeniniz varsa.. Bekleyin Venedik Yazımı.. Muhteşem tadlar.. Muhteşem Pizzalar yedim..Tabi kiii Vegeterian idiler :) ve çok lezzetli idiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba ziyaretçi Cimcime,
Yorumun kısa sürede yayınlanacaktır..
Teşekkürler