Mutlu Bebeklerin Cimcime Anneleri

24 Ekim 2011 Pazartesi

Deprem Kaderimiz mi?

99 Depremiyle Acı bir sabaha uyandı Türkiye.. Işığı sönen ne çok aile vardı.. Bilmediklerimiz.. Acılarını anlayamadıklarımız..Yitirdiklerine sadece gözyaşı dökmekle yetindiğimiz elimizden geldiğince bir kaç yarıdımda bulunduğumuz.. Acıları hala sarılmadı.. hala o gecenin kokrusuyla uyanıyorlar günlerine.. Acıları hala taze..
Ve Bu depremin ardından Şunu öğrendik ki, ''Deprem değil, Bina Öldürür''...


Yıl 2011 görüntü aynı, Acı aynı..kaybedilen canlar yürek dağlıyor..
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? İki torba çimento bir kaç demir parçasından daha mı değersiz..
İnşaat firmalarımız nerede? 20. katta bahçe keyfi yaşatan meşhur firmalarımız neden öğrenci yurtlarımızda, hastalelerimizde bu güveni sağlayamıyorlar.. Nedenler çok.. Listemiz uzun.. Toplum olarak bilinçlenmemiz için daha kaç deprem gerek..
Lütfen, biraz duyarlı olalım.İstanbul'da neredeyse gövde gösterisine dönüşen toplu konut projeleri ve inşaat firmaları,  lütfen bu illerimize de el atsınlar.. Hiç olmazsa yurtlarımız, huzur evlerimiz, hastanelerimiz, okullarımız deprem şartlarına göre revize edilsin.

Şimdi ise, yardım vaktidir..
Van'da yaşanan bu afet için kolları sıvama vaktidir. Kış geldi ve bir çok vatandaşımız sokakda şuanda.. Biz evlerimizde yanan kaloriferimizle üzerimizde ki iki kat yorganla bile üşürken biraz da onları düşünmeli, kendimizi onların yerine koymalıyız.

Türk Kızılay'ı ve AKUT her zaman ki gibi görev başında, Cep telefonlarınızdan yapacağınız 5 TL 'lik yardım birileri için ışık olabilir..
Yardımlarınızı KIZILAY üzerinden yapmak isterseniz tüm operatörlerden 2868'e , AKUT üzerinden yardım yapmak isterseniz 2930'a boş bir mesaj göndererek 5 TL 'lik bağışta bulunabilirsiniz..

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum..

Bu felaketin son olması ümidiyle...

http://www.kizilay.org.tr/kurumsal/ghaber.php?t=-Genel.Haberler-Deprem.Bolgesine.Yardim.Malzemesi.Sevkiyati.Araliksiz.Devam.Ediyor

http://www.akut.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba ziyaretçi Cimcime,
Yorumun kısa sürede yayınlanacaktır..
Teşekkürler